EuroHolidays B.V.

Boekingsplatform voor europeze reizen

EuroHolidays B.V.

  • Euroholidays Responsive Web Design
Description

Online boekingsplatform

 

In 2017 kwamen wij in contact met EuroHolidays. Zij hadden het vraagstuk of er een boekingsplatform ontwikkeld kan worden dat bijna volledig autonoom kan draaien. De accommodaties moeten bij een 3e partij worden opgehaald middels een API koppeling. Het platform moest binnen 8 weken opgeleverd kunnen worden.

 

De kennismaking

 

Om een duidelijk beeld te krijgen van het boekingsplatform, en om te kijken of het mogelijk is om het platform binnen 8 weken op te leveren, hebben wij eerst informeel kennis gemaakt. Middels een telefonische afspraak hebben wij in algemene zin de opdracht doorgenomen. Op basis van deze informatie is er door ons een MVP beschreven in een Software Design Document. Dit document stelde wij op om te zien of wij en EuroHolidays op dezelfde lijn zitten.

 

Nadat het Software Design Document een goede start bleek hebben wij een fysieke afspraak gemaakt. In deze afspraak is het project in zijn geheel doorgenomen. Op basis van dit gesprek is er een versie 1.0 van het Software Design document opgesteld. Na verschillende revisies kwam er na +- 2 weken een akkoord en is het project van start gegaan!

 

Design + API Koppeling – Deel 1

 

Om het proces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen hebben wij het ontwikkelen van het boekingsplatform in twee delen opgesplitst. In het eerste deel (+- 4 weken) werd het design + de API koppeling gerealiseerd. In het tweede deel werd het geheel samengebracht. Niels Doe heeft het design gemaakt. Dit is een maatwerk design wat nog gemaakt moest worden. De eerste 4 weken werden gebruikt om tot een akkoord op het design te komen, dit is netjes gebeurd met 2 feedback rondes. De oplevering van het design aan EuroHolidays verliep via InVision. In diezelfde periode dat EuroHolidays een design kreeg werkte wij aan de API koppeling via EuroTours.

 

De basis voor de API koppeling was na +- 1 week klaar. In de weken daarop hebben wij zoveel mogelijk endpoints en achtergrond functionaliteiten gebouwd als voorbereiding wanneer het geheel samengebracht zou worden.

 

Design + API Koppeling – Deel 2

 

Na de oplevering van het design zijn wij direct begonnen met het omzetten van Sketch naar een werkelijke website. De website is gebouwd met het Mobile First principe en Atomic Design. Daarnaast is alles gedaan met optimale conversie in ons achterhoofd. Zo is er op de checkout pagina geen menu en footer aanwezig. Dit om de bezoeker niet af te leiden van het afronden van de boeking.

EuroHolidays boekingsplatform Checkout Pagina

 

Doordat wij werken via de Agile/ Scrum methode was er iedere week een oplevering aan EuroHolidays. Hierdoor waren er snelle feedback moment die er in de week er op verwerkt konden worden. Het eindresultaat bij elkaar brengen was zeer eenvoudig omdat al het voorwerk al gedaan was.

 

Na ongeveer 3 weken was het eindresultaat dan ook bij elkaar gebracht en konden wij een boekingsplatform opleveren dat beschikbaar was op Desktop, Tablet en Mobiel.

 

Het eindresultaat

 

Het eindresultaat is dat eenmaal per dag alle accommodaties bij EuroTours worden opgehaald. Dit gaat volledig geautomatiseerd. Het berekenen van de prijzen, beschikbare accommodaties en het aanmelden van de boeking bij de accommodatie gaan volledig automatisch. Doordat er zoveel mogelijk wordt geautomatiseerd kan EuroHolidays zich focussen op hun UVP’s. Het leveren van scherp geprijsde accommodaties met de best mogelijke ondersteuning en nazorg voor de klant!

Bekijk boekingsplatform

 

Bouwjaar

2017

Gerealiseerd in

7 weken

Categories
  • API koppeling
  • Platform
Tags
  • Maatwerk
  • Performance
  • Responsive
  • SEO