Website Scan resultaten voor Label79.nl

Website quick scan label79

In dit rapport stellen wij verbeterpunten op omtrent de technische aspecten van SEO, gebruiksvriendelijkheid en performance van uw website of webshop. Indien mogelijk geven wij direct advies hoe jij dit kan oplossen.

Website: https://label79.nl
Datum: 23-10-2020
Opgesteld door: Andy Egwumba

Performance

Voor iedere website of webshop is performance een belangrijke factor bij het behalen van een goede gebruiksvriendelijkheid. Het doel van iedere website zou een laadtijd van kleiner dan 1 seconde moeten zijn. Met een laadtijd onder de 1 seconde heeft een bezoeker bijna niet door dat er een nieuwe pagina geladen wordt.

Wij hebben de website van Label79. getest op Pingdom, GTMetrix en web.dev.
Op basis van deze rapportages concluderen wij dat de performance vanLabel79 van een normale / goede standaard is, maar dat er ruimte voor verbetering is.

Verbeterpunten performance

 • Split de CSS in Above The Fold en in CSS dat later geladen mag worden. Hierdoor krijgt jouw website een betere FCP en performance score. De bezoeker ziet met deze toepassing direct jouw website en hoeft niet te wachten tot alle CSS of andere bestanden ingeladen zijn. Wij gebruiken Swift Performance om Above The Fold CSS te genereren.
 • Er worden 47 request gemaakt. Een browser kan maximaal 6 request tegelijkertijd behandelen. Hierdoor duurt het extra lang voordat alle bestanden ingeladen zijn. Dit kan verbeterd worden door afbeeldingen naar base64 om te zetten en via lazyloading weer te geven. Een plugin die wij daarvoor gebruiken is Swift Performance. De Javascript en CSS bestanden worden al netjes samengevoegd. Alleen Autoptimize probeert 8x zijn eigen CSS bestanden in te laden. Normaliter zou Autoptimize er maar 1 proberen in te laden. Dit zou je nog kunnen verbeteren.
 • De afbeeldingen bij de blokken “Website”, “Website onderhoud”, “Domeinnaam & Hosting”, zijn 1,5x zo groot dan hoe ze op de website worden weergegeven. Hier valt een kleine winst te behalen, vooral op LCP gebied. Om altijd het perfecte afbeelding formaat weer te geven gebruiken wij Optimole.
 • Afbeeldingen worden nog weergegeven met oude extensies als .jpg en .png. Er is een speciale browser extensie beschikbaar genaamd WebP. Dit maakt afbeeldingen stukken kleiner dan gecomprimeerde jpg of png afbeeldingen. De plugin Optimole zet automatisch al je .png en .jpg bestanden om naar WebP.
 • Prefetch scripts, fonts en eigenlijk alle domeinen van 3e partijen. Op deze manier haal je dit soort gegevens al op, voordat de website het nodig heeft. Dit zorgt er voor dat wanneer de website het nodig heeft, het al aanwezig is. Voor het automatisch prefetchen gebruiken wij de plugin Swift Performance.
 • De server heeft veel tijd nodig om een antwoord te geven, 1.72 seconde om precies te zijn. Dit kan aan meerdere factoren liggen. Een trage server, een slecht gecodeerde template of slecht gecodeerde plugins. Als het niet aan de server ligt, dan is de meest eenvoudige oplossing om een caching plugin te gebruiken. Als je geen plugin wilt gebruiken, dan is een webhost als WPEngine, Kinsta of Cloudways ook een zeer goede aanrader. Zij cachen alle pagina’s automatisch voor jou d.m.v. Varnish caching!

Technische SEO

In dit rapport focussen wij op de technische SEO. De technische SEO gaat over de elementen die je als programmeur kan toepassen om de SEO van je website te verbeteren. Dit staat in zijn geheel los van de content SEO. 

Wij hebben de site met de volgende tools gecontroleerd: Sitechecker.pro, Woorank, SEO Tester Online. Op basis van deze tests concluderen wij dat de technische SEO van een normale / goede standaard is. Er is ruimte voor verbetering, alleen niets van cruciale aard.

Verbeterpunten technische SEO

 • De text to code ratio is over het algemeen niet voldoende. Dit kan je oplossen door er voor te zorgen dat je pagina voor minimaal 15% uit tekst bestaat en de overige 85% code mag zijn. Bij deze pagina zou je bijvoorbeeld een Meest gestelde vragen blok kunnen toevoegen voor extra content.  Een tweede truc is het optimaliseren van je webpagina en er voor zorgen dat er minder code wordt ingeladen.
 • Er missen Alt en Title tags op afbeeldingen. Deze tags zorgen ervoor dat jouw afbeeldingen ook geïndexeerd worden voor SEO doeleinden. Dit kan je eenvoudig oplossen door deze informatie bij iedere afbeelding en video in te vullen.

Gebruiksvriendelijkheid

Gebruiksvriendelijkheid is een key factor voor iedere website. In dit rapport bekijken wij de Desktop en mobiele gebruiksvriendelijkheid. De website is getest op een iMac en in de Chrome browser.

Verbeterpunten gebruiksvriendelijkheid (Desktop)

 • Sinds Juni 2020 kijkt Google naar de CLS van een website. ClS ziet Google als een vitaal onderdeel van jouw website. Hoe slechter deze score hoe lager jij in Google komt. Deze score moet onder de 0.1 zijn en is bij jou 0.33. Vanaf 0.25 rekent Google deze score als slecht. Dit kan je oplossen door onder andere afbeeldingen een vaste hoogte mee te geven en elementen op je website direct op de juiste plek te zetten, zodat deze later niet schuiven. Vanaf 2021 wordt je hier op afgerekend!
 • De LCP score van 2s voor desktop is volgens Google Pagespeed nog niet goed, al geeft google zelf aan dat een LCP score onder 2,5s goed is. De LCP kan je verbeteren door afbeeldingen en video’s kleiner te maken, javascript later in te laden etc. In andere woorden het oplossen van alle problemen die gemeld zijn onder de kop Performance.
 • In het menu wordt rechtsboven een kop koffie getoond dat constant kleiner en groter wordt. Waarschijnlijk is de bedoeling dat de bezoeker getriggerd wordt om een afspraak te maken, alleen ik persoonlijk raak er heel erg afgeleid van. Mijn advies zou zijn om de animatie weg te laten.
 • Zelf ben ik erg voorstander van het AIDA principe. Attention, Interest Desire Action. Deze flow of een soortgelijke flow zie ik niet terug in jouw homepage. Het toepassen van een marketingprincipe in je webdesign zal je conversie verbeteren.
 • Maak de CTA knoppen allemaal dezelfde kleur. Ik zie oranje en zwarte CTA knoppen. Door de CTA knoppen dezelfde kleur te geven, is het voor de bezoeker direct duidelijk dat het een “belangrijke” knop is.

Verbeterpunten gebruiksvriendelijkheid (Mobiel)

In deze sectie kijken we naar de punten die alleen voor mobiel zijn.

 • De LCP score van 8.6s voor mobiel is niet goed. De grootste winst valt hier te behalen door alle punten onder het kopje Performance op te lossen. Vanaf 2021 wordt je hier op afgerekend!
 • De CLS score van 0.153 wordt waarschijnlijk veroorzaakt omdat jouw website zichzelf d.m.v. javascript corrigeert of omdat aan afbeeldingen (of andere elementen) geen vaste hoogte wordt meegegeven. Deze score moet onder de 0.1 zitten. Vanaf 2021 wordt je hier op afgerekend!
 • Maak de CTA knoppen allemaal dezelfde kleur. Ik zie oranje en zwarte CTA knoppen. Door de CTA knoppen dezelfde kleur te geven, is het voor de bezoeker direct duidelijk dat het een “belangrijke” knop is.

Conclusie

In dit document kijken wij alleen naar de technische aspecten van Performance, SEO en gebruiksvriendelijkheid. Label79.nl scoort op alle vlakken in deze analyse aardig tot goed. De grootste winst valt te behalen op het gebied van performance. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.